Pages

9 Mart 2010 Salı

5 dakka uykusu.

Kaçta yatmış olursan ol. Sabah bi saate kurarsın saati. Gözünde çakan kıvılcımlarla belli olan katı kararlılığın, nefis bu kez aldatamayacaksın beni kalkacağım ulan deyişin o gün kurduğun saatte kalkamamanın verdigi sinir stres, kaos prensibini açıklamak için kullanılan andorra'da kanat çırpan kelebeğin meksika'da kasırgaya sebep olma ihtimali gibi senin de geç kalkmanın gün içinde o kadar fazla olayı nasıl olup da etkileyebildiğini anlayamaman,
içinden yükselen ulan belki bu sefer olur umudunun hayır bu sefer olacak yoksa var ya... arzusuna yerini vermesi ondan sonra sıranın yeter artık bıktım nefsime söz geçirememekten hassaslığının gözleri yaşartıp dudakları titreyecek kadar içini delici etkisine gelmesi, ve bütün bunları tam da saati kurarken aynı dakika içinde aklından geçmesi. Hadi kurdun saati yat artık sabah göreceksin. Uzat ayaklarını uzat ooohhh derken birden veli kulların her an Allah'ın huzurunda olduklarını yakinen bildikleri için uyudukları zaman bile ayaklarını topladıkları düşüncesi gelir akla. Duraklarsın ve ben evliya değilim ki olum diye rahatlatırsın kendini, tabii suni bi rahatlama mı yoksa olum bizim halimiz nolacak ya diye bir pişmanlık ümitsizlik karışımı bir duygu mu, tartışın bence. Unutmadıysan okursun bildiğin duaları ve hiç anlamadan bırakmış olursun uykunun cezbedici kollarına kendini. Uyuyamayanlara tesbih çekiniz o halde derim. Şeytan öyle uğraşıyor ki zikirden alıkoymak için hiç şaşmaz bu yöntem hemencecik buyur edersin uykuyu geliverir.
\
Çalmasını bilinçaltında bekliyorsan eğer, beyin saatin sesini duymaya hazırdır. Duyar duymaz da uyanır, lâkin gözlerin zaman sabiti fazla olabilir. Hem belki de çapaklar kaynaştırmıştır kirpikler üzerinden göz kapaklarını, damper etkisi hani. Çalar da çalar, sus lan dersin içinden ne olur sus. İşte uykunun en tatlı vakitleri ama en tatlısı. Yani kolaylıkla tekrar dalıp tüm gününü mahvedebilirsin. Ama saat susmaz yani, uyuyacam işte bana ne deyip inat edersen yan odadan ebeveyn gelir, başımız şişti kalksana diyerek. Bu yüzden benim yaptığım gibi hiç üşenmeden kalkarsınız saati susturup tekrar yatarsınız, işte o tekrar yatma var ya, içindeki 5 dakka sonra kalkarım diyen dünyanın en yalancı sesinin de eşliğinde yorganın altına süzülürsün mmm diye diye kedi gibi tıpkım.
Ama tabii hiç kalkamazsın 5 dakka sonra falan, evet niye, e gözüm saati kapattın. E böylece bu günü de mağlup kapattın daha başlamadan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bununla alakalı yazılar

Related Posts with Thumbnails