Pages

1 Mart 2010 Pazartesi

Teyzeler.

Hayır hayır annenin kardeşi olarak değil. Terim olarak teyze den bahsediyorum. Tanımlanamayan, orta yaş ve üzeri nine sınırına kadar, çoğunlukla kapalı versiyonu kast edilen insan dişisi. Son zamanlarda çoğul olarak da kullanılıyor: teyzeler. Teyzeler istanbul'da özellikle son yıllarda ulaşım ağının genişlemesiyle içlerindeki gezme-görme ve ucuza alışveriş istekleri açığa çıkan ve kendilerine sağlanan bu imkanları kullandıkça da bu istekleri ayyuka çıkan ve dinmek bilmeyen, genelde 2-5 kişilik gruplar halinde dolaşan dişi insan öbeklerine verilen addır.


Ansiklopedik tanımdan sonra, giderek toplumsal bi fenomen haline gelen teyzeleri daha yakından tanıyalım. Aykut vtr yi girer misin lütfen. Evet sayın seyirciler şu anda İstanbul'un en işlek meydanı olan Beyazıt-Laleli mevkiindeyiz. Halkın nabzını tutmaya çalışacağız.

Merhaba beyefendi teyzeler nedir, nasıl tanımlarsınız. En son ne zaman karşılaştınız. Daha demin Kabataş'tan iniyorum tıkamış yolu inemedim napıyorsun diyorum yüzüme bakıyor, çekil kenara geçicem i de anlamadı. Elinde siyah poşetlerden vardı. O durakta inemedim bakın burası Çemberlitaş, indim geri yürüyecem şimdi. Yazık değil mi bana işime geç kaldım. Emniyet kuvvetlerinden bu duruma el atmasını istiyorum. Bu nedir kardesim yazık değil mi bu millete. Tamam beyefendi anlıyorum.


Siz ne diceksiniz beyamca siz de şikayetçi misiniz. Evladım korkmuyorlar üzerime geliyorlar, biber gazı da kâr etmiyor. Dertleri ne anlamadım, o siyah poşetler enli vücutlar. Önlerinde durulmuyor, kural tanımıyorlar. Otobüs durağı, düğme kavramı yok. Gençlerin başında bekleyip yer versin diye psikolojik baskı kuruyorlar, poşetlerini oturmak istedikleri yerde oturan insanın bacakları altına ittirmeye çalışıyorlar, sonunda pes edip "geç teyze geç" demek zorunda kalıyorsun. Bir kişi parası verip çocuğunu yanındaki koltuğa oturttuktan sonra saldırgan bakislarla etrafı süzmelerinden bıktım. Toplu hücum toplu savunma taktikleri yüzünden bilhassa metro iniş binişlerinde izdihamlar oluyor cocuklar eziliyor, yürüyen merdivenlerin sol tarafları yamuldu, motorları kısa devre yaptı ilerleyin diyemiyoruz anlamıyorlar, zaten kim çıkardı kardesim dışarı bunları, nerde bu devlet oylarım haram olsun. Yoksa benim hanım da mı bunlara takılıyor, eyvah.

Siz ne diceksiniz. Sevgilime rezil oldum bilet kuyruğunda önüme geçti, kırk yıldır önümdeymis gibi nasıl benimsedi yerini hayret ettim. Arkamdayken nasıl birden önüme geçti onu da anlamadim. Evet adım Hamdi bi şey mi ima etmeye çalışıyorsunuz. Yok beyefendi tamam. Banu tamam Banu alo, İstanbul'dan aktaracaklarımız bu kadar iyi yayınlar. Teşekkürler Sirtaki.

Evet ekonomik kriz, balyoz anayasa değişikliği derken son dönemin yeni trend kitlesi teyzeler de uzun süre konuşulacağa benziyor. Şimdi sözü uzman psikolog doçent doktor ailebilimci paleontolog Suna Üşümez svejsson a bırakıyoruz. Evet Suna hanım ne diyeceksiniz bu sınıflasma hakında genç kızlarımız neler yapmalı ileride teyze olmamak için. Tabii öncelikle bu yeni bi olgu, bu yüzden elimizde yeteri kadar bilimsel veri yok. Sonuçları ancak önümüzdeki 10-15 yılda gözlemlenecek. Ama kısıtlı sayıda deneyler gösteriyor ki genetik bu olay. Yani direkt dna diyerek bitirmek istiyorum.


Kendi gözlemlediklerim ise; vatandaşlarımız teyzelerle karşılaşınca sükunetlerini korumaya çalışsınlar polemiğe girmesinler. Polemiğin hiçbir faydası olmamakla birlikte her an her şeyi diyebildikleri için muhtemelen aynen sizin şimdi kaldığınız gibi öyle hipnotize halde kalacaktır kurbanlar. Vatandaşları sağduyuya davet ediyoruz.

Uzmanlar geçici çözüm olarak onlarla muhabbet kurmaya çalısmayı -ki bu çok ama çok kolay inanın kendiliğinden öylece gelişir hiçbir şey yapmanıza gerek yok- poşetlerini otobüse çıkarmaya yardım etmeyi ve yer vermek için istekli olmayı öneriyor. Bundan sonra teyzelerin kabaran şefkat damarından faydalanıp siyah poşetlerde bulunan olası, ne bileyim bir çikolatayla ödüllendirilirsiniz, ve belki de temiz kalpli teyzelerimizin kısa hayat dersi şeklinde "benim de senin gibi bi oğlum var..." ödülünü bile alabilirsiniz.






2 yorum:

  1. Gün geçmiyor ki bu teyzelere rast gelmeyelim. Son üç günde iki olaya bizzat şahit oldum. Hayret, bugün de yollardaydık ama bi şey olmadı.
    "Teyzeler istanbul'da özellikle son yıllarda ulaşım ağının genişlemesiyle içlerindeki gezme-görme ve ucuza alışveriş istekleri açığa çıkan ve kendilerine sağlanan bu imkanları kullandıkça da bu istekleri ayyuka çıkan ve dinmek bilmeyen, genelde 2-5 kişilik gruplar halinde dolaşan dişi insan öbeklerine verilen addır." Bi de bu ne doğru bir tanımdır.

    YanıtlaSil
  2. olayı anlatan bir video eklenecek olursa bu linkteki iş görür :D
    http://www.youtube-izlesene.org/ralli-arabasina-binen-teyze-goruntuleri.html

    YanıtlaSil

Bununla alakalı yazılar

Related Posts with Thumbnails