Pages

6 Şubat 2010 Cumartesi

Birol Yayla - Aziz Şenol Filiz


Aziz Şenol FİLİZ

Birol YAYLA

Hiç bir şeyle hakkıyla ilgilenmediğim için müzik merakım da meraktan öteye gidip uzmanlık yoluna girememiştir. Yansımalar grubunun iki baş aktörü A. Şenol Filiz ve Birol Yayla hakkında bir şeyler yazalım dedik, ama zaten yansımalar sitesinde biyografileri var. (Fotoğraflar da oradan arak)
Yansımalar'ı bir çok kişi duymuştur, hatta farkında olmadan dinlemiştir; fon müziği olarak kullanıldığından. Bu abilerin o kadar güzel ve değişik parçaları vardır ki, kime en beğendiğiniz 10 yansımalar parçasını sayın desem, herhalde ortalama 2-3 ortak parça çıkar. Kimle konuşsam farklı bir parçasını beğenmiş. Artık nasıl bir yelpaze oluşturmuşlarsa adamlar.
Bir de bu abilerin Yansımalar haricinde bir takım albümleri de bulunmaktadır ki, bence Mızrabın Nefesi albümü bir şaheserdir ve yazının asıl amacı budur. Hele bu albümde bir acemaşiran peşrevi (yani acemaşiran makamında mevlevi ayininin girişi denebilir ) vardır ki buradan bir kısmı dinlenebilir. Sitede pek de güzel anlatmışlar albümün ne amaçladığını. Ayrıca diğer parçaların da örnek kısımları sitede mevcut bir bakayım diyenlere. Ama tamamını dinlemeyen klasik Türk müziği takipçileri çok şey kaybeder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bununla alakalı yazılar

Related Posts with Thumbnails