Pages

14 Şubat 2010 Pazar

Çağın oyuncağı oyuncaklıktan çıkıyor!!!

   The rapid change in technology is…..Hımmm (boğaz temizleme hareketi :D)

   Teknolojideki akıl almaz hızdaki değişiklik cidden bazen mide bulandırıcı kıvama geliyor. Her anında ve dakikanda bir teknoljik alete bağımlı olmak artık bizlerin makus kaderi…

   Önceki yazılarımda da (bkz  1  2) bahsettiğim gibi iphone artık hiç tartışmasız çağın oyuncağı. Fakat bu devrimsel (revolutionary) alete 3. parti öyle yazılımlar geliştiriliyor ki alet çağın oyuncağı statüsünden çıkıp çağın gereksinimi halini alıyor. Yani ömrünüzün her dakikasında muhakkak size asistanlık edebilecek bir hale dönüşüyor (tuvalette bile). Mesela, evden çıkmazdan once saatlik hava durumuna bakıyorsunuz bulunduğunuz şehirdeki, evden çıktıktan sonra da navigasyon programını açıp yolu “20 metre sonra sola dönmeye hazırlanın, 3. çıkıştan çıkın, 200 metre devam edin “ şeklinde siz hiçbir efor sarfetmeden yolu tariff ettriyiorsunuz. Yolda e postalarınızı kontrol ediyorsunuz. Yoldayken canınız sıkınlınca haberleri okuyor, köşe yazılarına yorumlar patlatıyorsunuz. Akşam maç için eve yetişemedinizde açıp LigTV seyrediyorsunuz. EFT nizi yapıyorsunuz, faturalarınızı ödüyorsunuz vs vs vs.

   Fakat kısa süre once bu alete öyle bir program çıktı ki, hakikaten bir fransız devrimi kıvamında oldu bu çıkış.

   Amerikalı bir dermatolojist olan Dr. Greg Pearson, AppStore daki bir uygulamanın tanıtımını yaptı. Baylor College of Medicine tarafından geliştirilen uygulama akneleri tedavi ettiğini (edebileceğini) öne sürüyor. Çalışma şekli şöyle: Alet görünür bölgede (visible spectrum) kırmızı ve mavi dalga boylarında ışıklar yayıyor.  Mavi ışık bakterileri öldürüyor, kırmızı ışık ise derinin iyileşmesine yardımcı oluyor.

   Yayımlanan bir bilimsel makaleye göre ise mavi ve kırmızı ışık ile akne tedavisi %76 başarılı sonuç veriyormuş. Hatta kırmızı ışık, akne tedavisinde klasik bir yöntem olarak kullanılan benzoil peroksite gore 2 kat daha başarılıymış.

   Olayın FOX News deki sunum kısmını da verip olayı sonlandırıyoruz. Ayrıca bir sonraki ilginç iphone uygulaması hakkında, ele avuca gelmez tahminler yapmaktan da kendimizi alamıyoruz :P

1 yorum:

  1. sizi ayfon istanbul şubesi fahri temsilcisi cümb beyefendi ilan itsek gerektür.

    YanıtlaSil

Bununla alakalı yazılar

Related Posts with Thumbnails