Pages

14 Kasım 2009 Cumartesi

Bilmeyenler de Öğrensin - iPhone hava durumu

   Bu yazıyı okuduktan sonra herhangi bir ortamda (kafe, kantin vs vs) iphone unu çıkarıp masanın üstüne koyanlara artık yan gözle bakmayacakasınız. Özür dilerim bakmayacaksınız değil bakamayacaksınız :D

   Bu alet ne acayip bişey henüz kavrayabilmiş değilim açıkçası. İşte bi ilginç, çok fonksiyonlu, çok tutturgaçlı, yandan götürgeçli, aşağıdan sallamalı vs vs bi program daha.

   Programın adı Fizz Weather. Adından da anlaşılacağı gibi hava durumu programı. Ama duuuuuuur ööle hemen kapama sayfayı :D Bildiğin ana haber sonrası hava durumundan daha bi iyice. (Sayın sürmeli lütfen alınmayınız :D - Bu arada bünyamin sürmeli için lütfen şu linki kullanın ki kimden bahsettiğimi bilesiniz - http://tinyurl.com/yktq6l5 )

   Efenim programın açılış sayfası sonrası herhangi bi şehir ekliyorsunuz ilgilendiğiniz (veya ilgilenmediğiniz de olabilir. Şahsen benimkinde şu an Stuttgart var :D ) soonasını bize aşağıdaki resimler anlatacak

açıklanmaya değer herhangi bir olay yok. Loading işte :D

Burada açılış ekranında seçtiğiniz şehrin "Şu anki" hava durumunu gösteriyor. Tırnak içinde belirtmemin sebebi harbiden de şu anki durumu belirtmesi. Yani hava açıkken oradaki ayın önünde bulutlar olmuyor. 2 dk sonra yağmur yağmaya başlayınca yağmur yağıyor gösteriyor vs vs... Bir de rüzgar hızı, görüş, basınç, nemlilik oranı gibi değerleri de gösteriyor. Ayrıca aşağıda 5 günlük hava tahmini var.

Ölçeği 5 günlükten 2 günlük gösterime getirirsek daha güzel bi olay geliyor karşımıza. Mesela cumartesi sabah-öğleden sonra ve akşam için ayrı ayrı tahminler var. Bu da sabah evden çıkarken üzerinize almanız gereken şeyi size söylüyor (en azından ben böyle yapıyorum :D)

Belirtmeden geçmeyeyim bu olayın birde 15 günlük tahmin kısmı var (scroll down yapınca hepsini görüyosun)

   Veeee işin bommmmba kısmına geldik. Bu programla artık balkanlardan gelen soğuk havayı görebileceksiniz. Bunun ne işinize yarayacağını ayrı bir blog yazısına saklıyorum (ki o yazıyı bundan sonraki 20 yıl yazmayı düşünmüyorum :D ) Onun da olayı aşağıdaki fideoda.

   Havalar ne olursa olsun sizin havanız güzel olsun gibi bi klişe cümle ile bu yazıyı bitirirsem herhalde çok banal olur. Alın size bitiş :D



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bununla alakalı yazılar

Related Posts with Thumbnails