Pages

10 Ocak 2010 Pazar

"Çağın oyuncağı"na yakışır bir uygulama-Sleep Cycle

mail oldum gonca güle
acem şalı ince bele
acem şalı ince bele....

hıhımmm.. (boğaz temizleme sesi :P ) arkaplandaki şarkıyı bi tarafa bırakalım demi.


   iPhone çağın oyuncağı olma yolunda etrafında hiçbir rakip bırakmamış gibi görünüyor, tabi google ın çıkaracağı nexus veya palm pre veya motorolanın android işlemcili motorola droid telefonunu tamaaaamen bir kenara bırakırsak. (konumuz bu değil ama aslında iphone un tahtı da gittikçe yüksek bir frekansla sallanıyor. Özellikle nexus piyasaya çıktıktan sonra, iphone a olan üstünlükleri ile Times'a "Next decade of 20'th century has just started" başlığı ile kapak olabilir. (Bu 4 telefonun güzel bir karşılaştırması bu linkteki amcalar tarafından yapılmış. İlgilenenler müracaat edebilirler)

   Asıl konumuzza dönecek olursak iPhone da devrim niteliğinde programlar çıkmaya devam ediyor. Örneğin AppStore da akıllı evleri kontrol etmek için ve hiçbir ek yazılım/donanıma ihtiyaç duymayan bir yazılım. Veya 3 farklı firmanın maksimum detay içeren "turn by turn" diye tabir edilen navigasyon programları. Veya Turkcell ci amcaların çıkardığı size en yakın eczane,hastane,petrol vs yi gösteren, ayrıca kameranızı açıp etrafa telefonununuzun kamerası vasıtasıyla baktığınızda binaların üstüne ne olduklarını ve size uzaklıklarını yazan program. veya veya veya....

   Bu yazımızda sizlere tanıtacağımız Sleep Cycle isimli, ve belki de bu programların tümünden daha yararlı bir yazılım.

yukarıki resimde sağ aşağıda gördüğünüz program, siz uyurken boş durmuyor ve uyku evrelerinizi çözümlüyor. Evet yanlış duymadınız !!! Tam 25 kupona, beklemek yok ..... hıhımm (boğaz temizleme sesi :P )

   Evet, siz uyurken program, iPhone un müthiş hassas accelerometresi yardımı ile yataktaki tüm hareketlerinizi algılıyor. E tabi telefonun bu sırada yatakta olması lazım dimi :D

yani bu resimdeki şekilde yerleştiriyorsunuz siz yatarken. Siz uykuya daldığınızda program en küçük hareketlerinizi bile algılayıp bunu kendi veritabanına kaydediyor. Daha sonra hareketlerinizi analiz ederek, o an uykunun hangi evresinde olduğunuza (hafif uyku, rüya durumu, ağır uyku vs) karar veriyor. Pekiiii bu ne işimize yarayacak diyorsunuz de mi? İşte bu program bu analizler ile sizi uykunuzun en hafif olduğu bir zaman diliminde uyandırıyor.

   Örneğin kendi üzerimde yaptığım deneyde şu resimdekine benzer bir grafik elde ettiğim perşembe günkü uykumda (bu arada az uyuyorum mesajı da vermek istedim. bak dikkat et 2,5 da yatmışım 7 dedi mi kalkmışım :D ). Programa alarm saati olarak 07:10 ayarladım fakat program benim bu alarm saatine en yakın ve en hafif uyku zamanımı 06:50 olarak belirledi ve beni bu saatte uyandırdı. Sonuç inanılmaz !!! Dinç ve uykumu almış bir şekilde kalktım. Ertesi gün denediğimde yine aynısı. (benim uyandıktan sonra tekrar yatıp bu güzelliği mahvedişimden hiç bahsetmiyorum tabi :D )

   Program gün geçtikçe yani sizin uyku düzeninizi çözdükçe, veri tabanına sizden daha çok uyku verisi ekledikçe daha iyi çalıştığını iddia ediyor.

Ayrıca uyku periyotlarınızı facebook da arkadaşlarınız ile de paylaşabilirsiniz (ne önemli ama :P)

Yavaş yavaş havalrın soğuyup, herkesin üstüne şöööle bi soğuk yorgunluğu çöktüğü şu günlerde, tüm okuyucularımıza az uykulu bol dinlenmeli günler diliyorum.

1 yorum:

  1. Bunun uyuyamayanlara uyku getireni de 0lsa ya. Ayrıca "öeh be, y0k artık" . İmrendim vallahi. S0n yılların en faydalı buluşudur "benim" için.

    YanıtlaSil

Bununla alakalı yazılar

Related Posts with Thumbnails