Pages

29 Aralık 2009 Salı

Çorap ucu halıyla löp löp.

Mandalin ile dalının birleştiği yeşil nokta şeklindeki sap kalıntısı ile mandalina arasında hava boşluğu tarzında bi aralık yoksa işte o zaman sıkıntı. Takarsın başparmağını en kolay soyabileceğini düşündüğün yere, girmez, meyvecik deforme olur, iç kanama geçirir hissedersin, suyu akar. İşte o his, yani tırnağın içine mandalin kabuğunun gözeneklerindeki kaygan ve kokulu etil alkolün ve kabuk kalıntılarının dolmasının verdiği his bitirir beni. Gitti parmak, battı, rengi değişti turuncu oldu, meyve de mahvoldu, sinirrrr. Becermem mümkün değil soyamam mandalin ama eğer paragraf başında anılan boşluk varsa meyvede, kabuk parmağın uyguladığı göçertici kuvvete direnemez yırtılır, işte konforr. Ondan sonra beyaz kılçıkları soymanin zevkini yaşarsın, çekersin gelirler, el ayak kabuğu fetişligi batsın, aynı şey.
Peki ökçesi topuğa tam oturmadığı için ayak ucundan 5 ila 8 cm sarkan çoraplara ne demeli? Çok mu masum onlar, kesinlikle değiller. Çorabın ucu böyle löp löp yere vurur. O uzunluk arttıkça tahammülsüzlük ve müdahale etme isteği de artar. Çorabı löp löp olanlardaki uçsuz bucaksız kayıtsızlık ürkütür seni. Ölümcül niye çoraplarını basitçe yukarı çekmiyorlar sorusu beynini yer bitirir. Eleman yürüdükçe sarkan kısmın üzerine basar, çorap gittikçe daha da kayar aşağı. Kabullenemezsin o manzarayı, niye böyle bir fenomenin olduğunu düşünürsün, özellikle ufak komşu çocuklarında olur bundan, ender de olsa ergenliğe girmesine rağmen vazgeçmez huyundan.
Nasıl olur sebebini fırsat buldukça düşünürüm uzun yıllardır; muhtemelen en başta tam giyilmediği için ayakkabının içinde adım attıkça, aslında adımın tam da topuğu yerden kaldırırkenki bölümünde, işte o esnada ayakkabı ile çorab ökçesi arasındaki hareket yönüne ters ve yere doğru F kuvveti, çorabın kademe kademe aşağı kaymasına sebep olur. F müsebbibidir kaymanın, yani. E iyi de çek olum çorabını giy güzelce, kayarsa hiç mi rahatsız olmazsın kumaş sarkıntısının halıya yayılmasından tıpkım. Hep de aynı insanlarda olur, yani birisi hakkında kolayca "bunun çorap ucu halıyla löp löp" kanısı oluşabilir, bu kanı tutar da çünkü aynı zamanda vurdumduymazlık semptomudur, el ensede aymazlık seviyesi göstergesidir, bi nevi sallamazmetredir.
Atılgan, gevşek, sempatik, içine dönük vb. gibi bin tanesini hemen şimdi dizebileceğim ama vazgeçtiğim kişilik tanımlayıcı sıfatlardandır. Bu yüzden, gereksiz dergi arkası veya haftasonu kim kiminle eklerindeki çoktan seçmeli ve her şıkkın puan karşılığının olduğu keşfedin bakalım nasıl biriymişsiniz testlerinde bir puan aralığını kaplamalıdır çorap ucu halıyla löp löp özelliği. Hemen bi örnek: eğer puanınız 34-40 ise tuttuğunu ısırarak kopartacaklardan, 12-23 arası ise çorap ucu halıyla löp löplerdensiniz. 0-11 arası zaten ölüler için. Eğer test sonucu bu kadar kötü çıkarsa hayata küsmek yok, kendinize hemen ulvi bir gaye belirlemeli, işe çorap ökçesini topuğunuza oturtarak başlamalısınız. Çünkü bu kırılma noktasıdır, hayatın ikinci türevinin sıfır olduğu dönüm noktasıdır hem de. Yılların bezginliği süzülüp birikmiş, petrol damıtılırken en altta asfaltın kalması veya sigara içenlerin ciğerlerindeki 1,5 kg katran birikmesi misalindeki gibi o çorap ucunda toplanıp orayla özdeşleşmiştir, sembolleşmiştir, oradaki yoğunluk ağırlık yapar, insanın ataletidir işte bu, belki de o yüzden sallanır orada çorap. Eğer bu korkuyu yenersen olay bitti kimse tutamaz seni, açın Türkiye'nin önünü olursun.
Ha bi de nemli de olur ıslak ayakla astarlı eşofman giymek vardır, bahsetmek bile delirtti, içim gacır gucur oldu. Giy lan sok, geç alta, yok geçmez abi takıldı oraya astarla ıslak ayak yek vücut oldu, sürtünme sonsuz mümkün değil alttan çıkmaz ayak. Geri çeksen de çıkmaz, yaşanan debelenme der adama otur aşağı adam gibi paçadan tutup çıkar sonra giy. Sinir olmuşsun PEKİ dersin of off. O kızgınlıkla inat edip oturmayan ve ayağını inciten, olmadı eşofmanı yırtan adam yok mudur tabii ki vardır. Suç kimin? Yani astar kumaşının doğasında var ıslak ayakla etkileşime girmek diyen kimyacı kardeşlerime ancak ilerle derim. Kabullensinler artık kimya fiziğin alt kümesidir, hadi abarttık diyelim ama kesinlikle kimya fark fiziğin eleman sayısı 3 ü geçmez. Niye 3 diye sormamaları gerektiğini bilenlerle yaşamak ne güzel, ne güzzel.

2 yorum:

  1. bi gün bu adamın yazılarını 0kurken bilgisayar başında hık hık hık edip gidecem. 0na yanarım. umut sarıkaya'nın akıl h0cası mısın nesin birader sen? hala gülüy0rum:D yalnız bazen cümlelerin tümleci nesnesi karışıy0r, bazı yerleri 0kuycaz diye kasıy0ruz.

    YanıtlaSil
  2. çoğu zaman birden fazla anlama gelsin diye öyle yapıyorum. ama dikkat edeceğim özellikle tek şeyi kast ettiğim yerlerde, virgül kullanımına önem vereceğim kalkınalım diye

    YanıtlaSil

Bununla alakalı yazılar

Related Posts with Thumbnails