Pages

16 Aralık 2009 Çarşamba

Maskot bulunmuştur, İsimsizdir


Bildiğiniz gibi 2010 yılındaki Dünya Basketbol Şampiyonası güzel yurdumuz Türkiyemiz'de yapılacak. "Heyecan" hızla artarken, dün itibari ile turnuvanın kura çekimi yapıldı. Ama öncesinde iki sunucu Birol Güven senaryolarından çakma bir mizansenle işi kediye bağlayıp turnuvanın maskotunu yaklaşık yarım saatlik bir ıkınmanın ardından sahneye çağırdılar. Resimde de gördüğünüz gibi maskotumuz bir kedi, hem de Van kedisi. Bir gözü ötekine hiç benzememesi ve karbeyazı tüyleriyle aslını ifşa eden maskotumuz, iddialara göre hoplamayı zıplamayı ve basketbolu seviyor, bazen kendini köpek sanıyor. Bu kadar komplike bir maskotun bile bir şeyi eksik sayın rebound severler. Henüz bir adı yok. İnternet üzerinden yapılacak bir yarışma sonucu gönderilen isimlerden biri ve muhtemelen en iyisi seçilecek. Sanırım seçilen ismi gönderene de bir güzellik yaparlar artık. Bu elit yarışmaya dahli olsun isteyenler için tamamen amme hizmeti babında birkaç isim yazmayı ve bu yarışmayı yapanlar kesinlikle dikkat edeceği için altlarını biraz doldurmayı düşündüm. İşte buyrun.

#Turcocat: Artık klasik haline gelen bir isim. Hem kültürel sığlığımızı hem de milliyetçi tavrımızı ortaya koyuyor. Ayrıca futbolda patlak veren robot adaşlarına uyum sağlaması ve onları basketbola yakınlaştırması açısından faydalı olabilir.

#Vancy: Kedimizin menşeini vurgulayıcı, üstelik açılıma da uygun bir isim. Ayrıca İngilizce tınısı da kulağa hoş geliyor.

#Chucky: Sadece deli bakışları bende bu çağrışımı uyandırdı.

#Slam That Pussy: İçinde "pussy"(ing. kedi, pisi pisi) geçen ahlaka mugayir onlarca isimden yazacağım yalnızca biri. Slam basketbol kültürüne atıfta bulunurken, anlam karmaşası yaşayacak Amerikalı basketbolcuların maskota vereceği tepkiler merak konusu olabilir.

#Blue Bead ya da Charm: Kedimizin her daim göğsüne monte bulunan nazar boncuğuna atıfta bulunan iki isim. Biri modamod çeviri diğeri ise daha mantıklı anlam. Ama cinsiyeti henüz belirsiz olan maskotumuzun ikinci ismi alması dişiliğini ön plana çıkarabilir.



#X the Vancat: X yerine herhangibir Türk ismi yerleştirilerek (aman dikkat herhangi bir grubu ya da cemaati kızdıracak isimler olmasın) türetilecek isim. Sıradan bir isim olması maskotun sokaktaki insana daha yakın gelmesine ve kısa sürede sokak kedisi muamelesi görmesinde yol açabilir.

#Cat-a-maran: Sıradan halkı düşünüp elitistleri düşünmemek olmaz. Bu isim de denizcilikle alakalı olan bilimum zengin ve kodaman takımına seslenen bir ad olabilir.

Ve son olarak...



Kötü Kedi Şerafettin: Türkiye'de kedi denince akla gelen ilk şahsiyet olan Şerafettin isim haklarını bu zavallı maskota verebilir, ona bir dost olup yanında takılabilir, onu yanına yancı yapabilir ve hatta maskotun yerini alıp turnuvayı zıvanadan çıkarabilir. Cihangirli arkadaşlarıyla takım kurup diğer tüm takımları sindirerek şampiyonluğa ulaşabilir. Yani sonuç iyi olmaz ama fikir iyi değil mi?

Sizlerin de fikirlerini bekliyorum belki blog olarak ortak bir isim bulup yarışmaya katılırız, şenlik olur.

3 yorum:

  1. Vancy yi çok tuttum walla spahi :D Tebrik ederim. Bu arada bir öneri de benden:

    VanCatBall: işte basketbol dan çakma bi isim olur. hem van kedisi olduğunu vurgular hem de basketbol sevdiğini falan feşmekan.

    YanıtlaSil
  2. Ben neden hiç tutmadın bu kedi kılıklıyı acaba. İlk bir gazetenin manşetinde gördüm. İsminden başka eksik birşey var sanki. Ama madem yüce divan böyle buyurmuş. Biz fanilerin vazifesidir artık bir isim bulmak. Bu noktada da bu kedi kılıklıyı tutmamış olsam da Cümb, isim on numero. VanCatBall... Bunu tuttum işte.

    YanıtlaSil
  3. hicazpeşrev kardeşimin 12 yaşından beri basketbol ile ilgilendiğini bilen biri olarak (hem de kendisi olayın tam ortasındadır) bu ismin onun tarafından sevilmesi beni onurlandırdı (olm ne cümle oldu yaw :D )

    YanıtlaSil

Bununla alakalı yazılar

Related Posts with Thumbnails