Pages

27 Aralık 2009 Pazar

Groundhog Day

Uzun cümleler kurunca başını unutmama sebep olan bir halin meyvesi; "hiç"! Ya da hükmüm altına girmiş harflerin oluşturduğu kelimelerle kurduğum cümlelerin, ne kadar uzarsa uzasın halimi anlatamayacak olması . . . Acı veren kısmı ise bir kelimeden bir kelimeye geçerken - amaç bir cümle kurmak - veya bir noktadan diğerine geçerken - amaç sadece üç noktayı tamamlamak - bıraktığım "boş"lukların "hiç"le kıyaslanamaması.

Böyle zamanlarda "ne alaka"sının olduğunu bilmediğim bir şekilde, kaçıncı kere izliyor olsam da bana inanılmaz zevk veren film; Groundhog Day (1993). ("Bugün aslında dündü" diye çevirmiş artık her kim çevirmiş ise. Neyse ki filmin konusuyla alakalı.)


Başrollerini Bill Murray ve Andie MacDowell'in paylatşığı, Harold Ramis'in yönettiği Groundhog Day, Bafta başta olmak üzere birçok ödülün de sahibi. Bugün kendini dün olarak bırakmazken, aksi ama huysuz sunucumuz Phil'in başından geçenlerin anlatıldığı film bazen komik, bazen duygusal bazen de düşündürücü. Bill Murray ise sürekli aynı güne uyanan Phil karakterini çok iyi canlandırıyor.

İzlemeyenlere en kısa sürede temin edip izlemelerini tavsiye ederim. Filmin ilk başlarında sıkılıyor gibi olsanız da filmin sonunda izlediğinize kesinlikle pişman olmuyorsunuz. Hatta bir sonraki izleme zamanınızı bile belirleyebilirsiniz. Zira bu yazı kılıklıyı yayınladıktan sonra dvd sürücümde takılı olan dvd dönmeye başlayacak.

1 yorum:

  1. Ben de bir kaç kere izlemişimdir bu filmi. TV de rastladığımda da izlerim.
    -Buradan sonrası film hakkında bilgi verir (sipoylır)
    Ama illa sorgulayan kafam şunu sormuştur film sonunda: Ya döngü tam da adamın kendini öldürdüğü günlerden birinde bitseydi? Neye güveniyorsun kardeşim? Tek mantıklı cevap adamın bu gidişattan artık sıkıldığı olabilir, ki pek de tutarlı değildir.
    Bunun bir de aynı konuyu işleyen fakat döngünün sebebinin esas kızın da içinde bulunduğu bir deneyin olduğu film vardı. O da ilginçti.

    YanıtlaSil

Bununla alakalı yazılar

Related Posts with Thumbnails