Pages

27 Aralık 2009 Pazar

Lie To Me (Seyredecek yeni dizi arayanlara)

CNBC dizisi izleme furyası birkaç senedir ülkemizde baya revaçta. Prison Break, Lost, How I Met Your Mother, Chuck, Monk, Heroes vs vs. Artık bu klasikleri kimseye anlatmaya (kimsenin de anlatmasına) gerek yok. Millet kendine göre bi dizi buluyor, izliyor, facebook da grubuna hayran oluyor, yeni bölümü yayınlanınca hemen torrent den indiriyor, okul/iş ortamında dizinin fan ları ile geyiğini yapıyor...

Benim şimdi bahsedeceğim, pek de meşhur olmayan ve ilginç verilerin sunulduğu bi dizi. Adı Lie To Me (Bana yalan söyle).

(Bizimkiler :D kaynak:www.entertainmentwallpaper.com)

Dizi henüz 2. sezonunda (yani The Simpsons gibi 50 sezon beklemeyin :D ) ve FOX da yayınlanıyor. Ana tema olarak, sergilenen çok küçük mimikler ile kişinin yalan söyleyip söylemediğini, o anki ruhsal durumunu ve daha birçok kişiye ait özel verinin elde edilebileceği üzerinde duruyor.

Diziye hemencecik kanımın ısınmasını sağlayan, dizide tüm bölümlerin başındaki "Buradaki olay, kurum ve kişiler tamamen hayal ürünüdür vs vs" uyarısı. Demek ki bi bit yeniği var, o yüzden Samuel Baum amca bu yazıyı koyma gereği hisstemiş (bkz: Kurtlar Vadisi)

Filmin asıl elamnı Dr Lightman. İngiliz melezi bu amcamız Washington'daki ofisinde birkaç çalışma arkadaşı ile "Canlı yalan makinesi" olarak görevlerini ifa etmekteler.

Lightman Amca
Kaynak:danielakawmd.files.wordpress.com

Dr. Lightman analiz ettiği kişilerde daha çok yüz ifadelerine ve vücut diline önem vererek olayları açığa çıkarmayı sever. Lightman amcanın profesyonel iş arkadaşı olan Dr. Foster teyze ise (ki kendisi seçilmiş (the chosen demek istiyorum. tutmayın beni :D ) daha çok insanların ses özellkileri, kullandığı kelimeler ve psikolojileri ile olaylara ışık tutmayı seviyor.

Lightman amcanın diğer takım arkadaşları ise Ria ve Eli. Bunlarda stajyer niyetinde ofiste çalışan arkadaşlar.

Öncelikle karakter seçimi konusunda prodüktör amcayı tebrik etmek isterim. Özellikle Dr. Ligtman karakteri için daha güzel biri olamazdı zannımca (Alpaçino amcayı es geçmeyelim :D o gönülllerimizde ) Dr Foster ise kocası ile başı dertte olan bir hanım için oldukça iyi bir seçim. Ria ve Eli karakterleri ise diziye görsellik katmak için iyi karakterler. Zaten başka da asıl karakter yok.


Dizi diğer yabanci diziler gibi 20-25 dk lık degil 40-45 dk lık. Bu da size bihayli öldürecek zaman sağlıyor :) Ayrıca dizi seyrederek ingilizce geliştirmek isteyenler Dr Lightman in İngiliz aksanindaki ingilizcesi ile pratik yapabilirler [bu arada: Yaşasın ingiliz aksanı, her ne kadar biz anlamasak da :) ] Yabancı dizilerdeki cinsel gönderme, obje ve aksiyonlardan artik sıkılan hatta gınağısı gelenler için de, dizinin 1 e 1 olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.

Herkese bol bilgili, az zaman öldürmeli, çok çok geri dönüşlü dizi malumatları dilerim.



2 yorum:

  1. house gibi mentalist gibi life gibi monk gibi var gibi gibi birçok diziler cinayet olsun kanser olsun bağsur olsun değişik gizemleri garip garip adamlara ve bağyanlara çözdürme işinin bence biraz suyunu çıkardılar. Adam diyo ki bana yalan söyle ben de senin hal ve hareketlerine bakarak karakterini bi tahlil edeyim. Bunlar ne kadar extrem gelse de artık holiwud bunlarla yaşıyor normal bi adam kalmadı piyasada. Hepsi de ingiliz ayrıca bu.

    YanıtlaSil
  2. yahu biz ne yaya kalmışız dizi mevzularında. hep k0talı adsl yüzünden ama.

    YanıtlaSil

Bununla alakalı yazılar

Related Posts with Thumbnails